I vanliga fall är jag inte mycket för karamellfärg och sådant, men på halloween måste man väl försöka få upp den kusliga stämningen lite. Inte för att dessa cupcakes kan kallas kusliga, men de har i alla fall en pumpaorange färg och är dekorerade med vit choklad-spindelnät!

 

 

Chokladcupcake

50 g smör - rumstempererat

1 dl socker

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

1 ¼ dl mjöl

1 tsk bakpulver

½ dl kakao

½ dl varmt vatten

50 g hackad mörk choklad

 

 

Marängsmörkräm med apelsin

250 g smör

2, ¼ dl socker

4 äggvitor

 

skalet från en hel apelsin

en halv dl av saften

röd och gul karamellfärg (eller orange direkt)

 

Dekor: 50-100 g Vit choklad

Börja med dekorationen, om du vill göra som jag! Smält vit choklad över ett vattenbad och häll sedan över i en sprits med ett tunt tyll. Spritsa små spindelnät på ett utslätat bakplåtspapper. Hitta tekniken för att göra det snyggt, beror på hur man vill ha det och hur tjock eller rinnig chokladen är! Låt stelna i kylen och förvara sedan i frysen för maxad hårdhet inför servering.

 

Cupcake

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smöret och sockret fluffigt. Tillsätt försiktigt äggen ett i taget och vaniljsockret och vispa till en jämn smet. Blanda ut kakaon i det varma vattnet så att den löser sig. Häll i blandningen i smeten och fortsätt vispa till en slät smet. Vänd i vetemjöl och bakpulver med en slev (vispa inte!) och även den hackade mörka chokladen. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.

 

Frosting

Jag har tidigare beskrivit mer i detalj hur man gör en marängsmörkräm och här gäller samma sak. Vispa upp ägg och socker, värm över vattenbad tills det når 60 grader, ta av värmen och vispa tills kallt. Blanda i lite smör åt gången och låt smöret lösa sig emellan varven. När allt smör är utblandat är smörkrämen klar! Låt den vila i kylen i ca 15 minuter innan du vänder ner apelsinskalet och saften. Jag färgade även frostingen orange, men det behöver man naturligtvis inte Låt stå ett tag före servering. Om smöret börjar separera sig från smeten är det bara att vispa, vispa, vispa. Tålamod! Krämen kommer så småningom återgå till sin glansiga klara form.

Dekorera cupcakesen med spindelnät och ät!

 

 
 

 
 
 
 
 
Brownie, Vit choklad, apelsin, bakning, halloween,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej