Kombon cheesecake och brownie är riktigt härlig - krämigt, chokladigt, luftigt och maffigt på samma gång :) choklad och banan är också en riktigt göttig kombo så alltihop tillsammans blir ju ännu bättre! 

Brownie

100 g mörk choklad

125 g smör

2 ½ dl socker

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

1 ½ dl vetemjöl

2 msk kakao

200 g cream cheese

1 ägg

1 mosad banan

1 tsk vaniljsocker

1 dl socker

Sätt ugnen på 180 grader. Smält mörk choklad och smör i en kastrull. Ta från värmen och vispa i socker, och rör ut så att sockret löser sig något. Blanda i ett ägg i taget, sikta i vetemjöl, vaniljsocker och kakao försiktigt. 

Mosa bananen med en gaffel. Rör ner cream cheese och blanda ordentligt med en elvisp.  Rör ner ägget, sockret och vaniljsockret och fortsätt vispa till en slät smet.

Klä insidan på en fyrkantig ugnsform med bakplåtspapper. Häll först i browniesmeten, och toppa med cheesecakesmeten. Använd en kniv eller liknande för att swirla ihop smetarna. Dom är ganska olika i konsistens, Så swirla ordentligt! Man behöver jobba ganska mycket för att de ska blanda sig – var inte rädd för att det ska bli en enda ljusbrun smörja :)

Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 min beroende på vilken sorts form du använt (en tjockbottnad tar längre tid, medan en teflonbotten går snabbare)

Låt svalna i minst ett par timmar, gärna över natten i kylen för att de ska bli riktigt sega och härliga. Skär i lagom stora bitar!

Brownie, banan, choklad,