På senaste har jag varit besatt av att baka brownies. Dessa är mina absoluta favoriter just nu, men jag är också barnsligt förtjust i After Eight J och dom är löjligt enkla att göra, även om chokladen kostar några kronor är det lätt värt det i min mening.

 

Recept:

 

125 g smör

100 g mörk choklad

3 dl socker

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

1,5 dl vetemjöl

2 msk kakao

Ett litet paket After Eight (ca 15-20 bitar behövs, beroende på hur mycket mintsmak man vill ha)

 

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad på låg värme på spisen. Rör hela tiden, och låt inte chokladen bubbla, då kan den bränna och bli hård och gryning! När det smält helt tag av kastrullen från värmen och rör ner sockret och vaniljsockret. Man behöver aldrig vispa en brownie, allt ska bara vändas ihop! Rör i ett ägg i taget, se till att det blandas ordentligt mellan. Vänd försiktigt ner mjölet och kakaon, siktat. Klä en fyrkantig form i bakplåtspapper (för att få bakplåtspappret att fastna på insidan kan man smörja formen med lite smör eller naturell olja) fyll formen med smeten.

Dela After Eight-bitarna på mitten och tryck ner en 10-15 stycken i kakan, jämnt fördelat. De sista skall på precis i slutet. Grädda i mitten av ugnen i 25-45 minuter. Det stora spannet beror på storleken på formen, och vilken typ av form. Jag använder en le Creuset, fyrkantig liten gjutjärnsform. Den tar ganska lång tid att värma upp, och browninen blir ganska tjock och då tar det ungefär 40-45 minuter. I en vanlig teflonform tar det bara ungefär 25. Vakta ordetligt och ta hjälp av en potatissticka/grillspett eller liknande för att se till att kakan inte är för smetig inuti. Precis när kakan är färdig, ta ut den och lägg på ungefär sex till åtta stycken After Eight på toppen. Kör in kakan igen i någon minut, ta ut den och använd en gaffel för att försiktigt sprida ut den smälta chokladen på ytan. Låt baka i ett par minuter till så att chokladen får en liten karamellisering på ytan, och ta sedan ut kakan. Låt svalna långsamt innan du skär den i lagoma stora bitar.

ENJOY!

 

After Eight, Brownie,