Denna curden är den bästa jag vet, riktigt mycket citronsmak, så det bränner till lite på tungan i eftermaken. Det behövs för att balansera en söt marängpaj eller i en mjuk tårta.

 

110 gram smör

2 citroner

2 ägg

2 dl socker

en lite nypa salt

 

Smält smöret och blanda med det rivan skalet från citronerna och citronsaften. Häll i hälften av sockret och låt lösa sig utan att värma på mer. Låt svalna.

 

Medan citronblandningen svalnar, vispa upp resten av sockret, saltet och äggen. Blanda försiktigt ihop de båda blandningarna till en jämn smet. Sätt på spisen på låg värme så att blandningen långsamt börjar puttra. Koka inte för hårt! Viktigt att hålla koll och blanda hela tiden. Efter ungefär fem-tio minuter ska blandningen ha tjocknat till en glansig och klar curd utan luftbubblor. Låt svalna tills den är helt kall. Om curden fortfarande känns för lös går det att försiktigt värma på den igen och låta puttra ett tag till.

 

Förvara i kylen och använd till cupcakes, tårtor, pajer, eller bara ät som det är :)

 

 

 

 

citron, citroncurd, curd, lemoncurd,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej